Home  /  Zprávy  /  Letem světem 6/2012

Letem světem 6/2012

(po) 23. duben 2012, Michal Rosíval
Rakousko
Mödling Rangers - Danube Dragons 0:41
Vienna Vikings
- Tirol Raiders 17:15
Prague Panthers
- Graz Giants 35:36
Tabulka: Vikings 5-0, Raiders a Giants 4-1, Dragons 2-3, Panthers a Rangers 0-5.
První zápas, kdy letos byli Panthers ve hře a to po celý zápas. Ze začátku sice prohrávali 0:14 a 7:21 a zdálo se, že ani tentokrát Panteři svůj rakouský osud nezlomí. Postupně se ale do hry dostávali a nakonec se dostali i do vedení. V polovině čtvrté čtvrtiny Panthers vedli 35:28 a o něco málo později měli i míč a první down na polovině Grazu. Možná stačilo získat ještě jeden first down, ale to se nepodařilo a Giants dostali možnost na vyrovnávací 2-min-drill. Giants z něj ale udělali drive vítězný. Do konce zápasu zbývalo devět vteřin a Graz měl třetí down na pantherském yardu. V tomto okamžiku zahrál Graz dvakrát všechno nebo nic. Na třetí down zkusili běžet (timeout už Giants neměli) a snížili na 35:34. Místo kicku ale přišel pokus o dvoubodové potvrzení a i ten byl úspěšný, takže Giants se dostali do vedení o jediný bod a kickoff return Panthers jej již nezměnil. Hlavními hvězdami Giants byli QB Chris Gunn a WR Armando Ponce de Leon, kteří mimo jiné rozhodli i zmíněnou 2-pt conversion (na střídačce pak ještě Gunn stihl vynadat Leonovi za to, že běžel špatným směrem). U Panthers byl mužem číslo jedna Jan Dundáček s 10 chycenými passy. Z 21 hozených passů Justina Waltze na něj mířilo plných 12. Nejlepší zápas roku měl i Amos Allen, který naběhal 126 yardů (5.5 na run).
V zápase kola porazili Vikings Innsbruck a osamostanil se v čele tabulky.
Příští týden se koná pro Panthers asi nejdůležitější zápas ne-český zápas sezóny, hrají ve Vídni s Dragons. Zápas bude hodně pravděpodobně rozhodovat o posledním čtvrtém místě v playoffs rakouské ligy (Panthers musí vyhrát alespoň o 4, lépe však o 5 bodů) a současně jde o postup do čtvrtfinále EFL. V rámci EFL stačí výhra o jediný bod.
 
Polsko
Gdynia Seahawks - Poznań Kozły 48:6
Kraków Tigers
- Wrocław Devils 0:73
Silesia Rebels
- Warsaw Eagles 26:66
Tabulka: Eagles 4-0, Devils a Seahawks 2-1, Rebels a Miners 1-3, Kozly 0-4.
 
EFL
Calanda Broncos - Helsinki Wolverines 49:6
Badalona Dracs
- Schwäb.Hall Unicorns 6:44
London Blitz
- Hospitalet Pioners 21:14
Calanda sice ještě musí k odvetě do Finska, ale jakoby už asi postoupila. Určitě už postoupil London, který vyhrál skupinu a bude ve čtvrtfinále hrát s Berlín Adler. Na Broncos pak čekají Graz Giants.
Schwabisch Hall se o postup utkají v přímém souboji s Parmou a poslední čtvrtfinalista vzejde ze souboje Dragons-Panthers
 
EFAF Cup
Alphen Eagles - Amiens Spartiates 14:25
Hohenems Blue Devils
- Grenoble Centaures 15:17
Sollerod Gold Diggers
- Wroclaw Giants 58:7
Sollerod a Grenoble postoupili do semifinále. Po Black Hawks si Sollerod smlsnul i na Giants a zástupci ČLAF jsou tak z EFAF Cupu, překvapivě, vyřazeni.