Home  /  Zprávy  /  Dominik Dvorský zvolen Hráčem roku 2020

Dominik Dvorský zvolen Hráčem roku 2020

(čt) 4. únor 2021, Radim Kroulík

V 11. ročníku ankety Hráč roku zvítězil running back Ostravy Steelers Dominik Dvorský. Pro Dvorského je to první vítězství v této anketě. V sezoně 2017 skončil za Dundáčkem na druhém místě a ve své sbírce individuálních cen má i trofej pro Objev roku 2016.

Dvorský, který skončil v anketě Offensive MVP Paddock ligy na třetím místě, v pěti zápasech zaznamenal v průměru téměř 9 yardů na běhový pokus. V sezoně si připsal 669 yardů (průměr 134 yardů na zápas) a k tomu přidal 14 touchdownů. V zápase proti Přerovu Mammoths si připsal 7 běhových touchdownů, čímž překonal rekord v počtu touchdownů v jednom zápase.

V anketě mohlo hlasovat celkem 37 osob, a to z řad zástupců týmů Paddock ligy, trenérů reprezentace, rozhodčích, médií a členové Rady ČAAF. Hlasující odevzdali své pořadí na prvních pěti místech, kdy vítěz dostal 5 hlasů a pátý 1 hlas. Celkem získal Dvorský 80 hlasů.

Na druhém místě skončil loňský vítěz ankety, Karel Augusta, který je stálicí v TOP 5. Jeho bilance z posledních ročníků je tak 2., 1., 4., 3., 3. a 2. místo. K tomu letos přidal premiérové vítězství v kategorii Defensive MVP Paddock ligy. Třetí skončil Jan Dunovský a TOP 5 uzavírají David Kilian a Jan Beran. Alespoň jeden hlas obdrželo 28 hráčů.