Home  /  Zprávy  /  Augusta s Bradleym vyhlášeni MVP Paddock ligy za 2020

Augusta s Bradleym vyhlášeni MVP Paddock ligy za 2020

(st) 3. únor 2021, Radim Kroulík

Tradiční tečku za uplynulou sezonou je vyhlášení individuálních cen. Za rok 2020 se vzhledem k proběhlé sezoně vyhlašovaly pouze tři kategorie - Hráč roku, Offensive a Defensive MVP Paddock ligy.

Augusta ovládl obranu

Dočasné útočiště na Vysočině nezměnilo hru, jakou se Augusta prezentuje už řadu sezon. Augusta byl mozkem obrany, která díky jeho příchodu (společně s dalšími hráči na hostování z PBP) doznala dramatického zlepšení oproti předcházejícímu roku. Svými výkony si Augusta vybojoval také místo v TOP 5 v anketě Hráč roku, kterou loni ovládl.

Augusta si v 6 zápasech připsal 31,5 tacklů, 11 tacklů pro ztrátu a k tomu přidal 3,5 sacků a 1 forced fubmle. V sezoně 2020 pouštěli Gladiators soupeřům v průměru 146 yardů, o rok dříve to bylo 374 yardů. To samé platí o inkasovaných bodech. Za uplynulou sezonu to bylo necelých 9 bodů na zápas, v roce 2019 to bylo téměř 34 bodů.

V anketě mohlo hlasovat celkem 37 osob, a to z řad zástupců týmů Paddock ligy, trenérů reprezentace, rozhodčích, médií a členové Rady ČAAF. Hlasující odevzdal dva hlasy pro svého vítěze a jeden hlas pro druhého hráče. Augusta obdržel 25 hlasů, na druhém místě se umístil Jan Krs se 13 hlasy a třetí Jan Nestr obdržel 2 hlasů. Alespoň jeden hlas následně dostalo ještě 12 hráčů.

MVP útoku gladiátor Bradley

Cenu pro nejužitečnějšího hráče tradičně získávají quarterbaci, kteří dokázali svůj tým dotáhnout k úspěchu. To bezesporu platí o quarterbackovi Vysočiny Gladiators Josephu Bradleym. Gladiators prošli základní částí Paddock ligy bez jediné prohry a podobně jako obrana ovládl útok prakticky všechny týmové statistiky ligy.

Bradley si v 7 odehraných zápasech připsal 1951 yardů (279 yardů průměr na zápas), k tomu přidal 30 touchdownů a pouze 2 interceptiony. Mezi hlavní útočné zbraně patřili vedle running backa Jana Dunovského také Petr Čermák, Jan Beran a Vojtěch Mašita. Gladiators měli velkou ofenzivní sílu, a tak není divu, že v průměru skórovali 42 bodů (druzí v této kategorii Steelers skórovali 31 bodů na zápas).

Hlasování v této anketě probíhalo stejným způsobem jako v obraně. Bradley získal 25 hlasů. Na druhém místě se umístil Douglas Webster s 21 hlasy a top 3 uzavřel Dominik Dvorský se 17 hlasy. Na čtvrtém místě se umístila hned čtveřice hráčů, kdy všichni dostali shodně 3 hlasy.

Hráč roku 2020 zítra
Vítěze 11. ročníku ankety Hráč roku oznámíme zítra.