Home  /  Zprávy  /  Začala ČLAF 2015

Začala ČLAF 2015

(st) 15. duben 2015, Michal Rosíval

Divize I: Alligators-Lions 12:37
Alligators na velmi problematickém terénu do zápasu, který hlavní trenér Aleš Daňhel označil za nejdůležitější zápas týmu, vstoupili dobře, první čtvrtinu odehráli vyrovnaně a ve druhé po špatném snapu při puntu i slabém puntu samotném využili pozici a šli do vedení. K jejich smůle ale poté začal mladý a nezkušený tým kupit chyby a Lions skórovali 37 bodů v řadě a to ještě dva drajvy skončili do deseti yardů od brněnské goal line. Lions samozřejmě táhl dříve oregonský Dustin Haines. Haines dva TDs hodil, dva zaběhl a celkově působil velmi týmovým duchem a po mnoha spíše zklamáních v minulých sezónách by Lions s quarterbackem mohli trefit do černého.

Divize I: Bobcats-Black Panthers 9:10
Zopakovaní loňského finále nemělo s posledním zápasem sezóny 2014 společného víceméně nic. V úvodu si oba týmy vyměnily fieldgoalové navštívenky, ale pak bylo až do čtvrté čtvrtiny ticho po pěšině. Jediným lepším drajvem byl poslední drive Bobcats v prvním poločasu, který skončil neúspěšným field goalem z jasné pozice. V dramatické koncovce šli Bobcats nejprve dvě minuty před koncem do vedení, ale Jakub Sláma podruhé tým potopil, neproměnil extra point. Následný two-minute drill PBP zvládli famózně a zahráli nejlepší drive zápasu, který byl zakončený nejen touchdownem, ale hlavně úspěšným extra pointem, který zápas rozhodl. Zase jednou tedy zápas rozhodl kopací segment hry.

Divize IV: Dietos-Steelers2 40:19
První hrací den a hned první velké překvapení. Dietos zaslouženě porazili druhý tým Steelers. Za Dietos si v prvním poločase pro tři touchdowny doběhl Michal Bock, ve druhé tři TD přihrávky hodil Jan Kolařík. Za "dvojku" Steelers hráli výhradně noví a juniorští hráči a nekonala se tak předsezónní obava z bodových dostihů pořádaných hráči prvního týmu.

AFL: Black Panthers-Vikings 30:31
Black Panthers vstoupili do rakouské ligy stejně jako vloni, prohrou s Vikings. Na rozdíl od loňské prohry 7:27 ale tentokrát byli absolutně na úrovni rakouského mistra. V prvním poločase třikrát zafungovala spolupráce Jana Štieglera a Kyla Newhall-Caballera. v prvním případě šlo opravdu o výjimečný kousek, Štiegler totiž doběhl pro 99yardový touchdown! Celkově ale Caballera zastínil vídeňský Alexander Thury, který zápas zvládl bez chyby. V závěru druhé půle se PBP ujali vedení touchdownem Jana Dundáčka, který před zápasem převzal cenu pro Hráče roku 2014, byl opět Caballerovou sázkou na jistotu kdykoliv byl v problémech a zápas zakončil na skoro 200 nachytaných yardech. Touchdown ale nebyl potvrzen, na rozdíl od netrefeného povinného field goalu v prvním poločase ale nebyl na vině kicker Marek Hruboň, ale OL, která dovolila Vikingům pokus zblokovat. Jako několikrát vloni tedy PBP prohráli kvůli špatným special teamům, a to si PBP ještě během zápasu nechali zalehnout kickoff. V následném drivu totiž chybu obranu ztrestali Thury a Mathias Baldauf 71yardovým touchdownem a úspěšný XP stanovil konečné skóre. Videosestřih zápasu z Youtube kanálu Vikings.