Home  /  Zprávy  /  Letem světem 11/2011

Letem světem 11/2011

(ne) 15. květen 2011, Michal Rosíval
EFAF Cup
Amsterdam Crusaders - Valencia Firebats 27:19
Dá se říct dohrávka základních skupin EFAF Cupu, protože všichni postupující již byli známi. V týdnu se určilo i domácí prostředí, dvojice zní Thonon-Kragujevac a London-Søllerød.
V EFL (nebo chcete-li v AFL s hostujícím Berlínem) pak Raiders-Vikings a Adler-Giants. Hrát se bude za dva týdny.

Rakousko
Danube Dragons - Salzburg Bulls 80:6
Dohrávka dříve odlženého zápasu, který se původně měl hrát v Salzburgu, ale v novém termínu se našlo místo ve Vídni. Výhra Dragons znamená definitivně definitivní páté místo pro Prague Panthers v AFL 2011.
Příští týden zbývá sehrát zápasy Giants-Panthers, Vikings-Dragons a Raiders-Bulls, tabulka je Giants 4-1 (+66), Vikings 4-1 (+102), Raiders 4-1 (+104), Dragons 3-2 (+56). Pátí jsou jistě Panthers, šestí Black Lions a poslední Bulls, kteří všechny zápasy prohráli o "mercyrulových" 35 bodů (v Rakousku platí pro počítání tabulky stejné pravidlo jako v Česku). K tomu platí, že mezi dvěmi týmy rozhoduje vzájemný zápas, ale mezi třemi týmy rozhoduje celkové skóre. Díky tomu před posledním kole nemá nikdo osud ve vlastních rukách. Je zcela jasné, že Raiders budou mít bilanci 5-1, nejlepší skóre a výhru nad Giants. Ale nemají výhru nad Vikings (ti pro změnu prohráli s Giants). Raiders tak k prvnímu místu kromě své jisté výhry paradoxně nepotřebují ani tak moc konkrétní výsledek Vikings, ale spíš výhru Grazu.
Stručně je to takto - vyhrají Vikings a Giants, pořadí bude RAI-VIK-GIA-DRA. Vyhrají Vikings a Panthers, pořadí bude VIK-RAI-GIA-DRA. Vyhrají Dragons a Giants, pořadí bude RAI-GIA-DRA-VIK. Vyhrají Dragons a Panthers, pořadí bude RAI-VIK/DRA-GIA.
Ještě je potřeba dodat, že v Innsbrucku a Grazu se hraje v sobotu, zatímco ve Vídni až v neděli.

Německo
Dresden Monarchs - Berlin Adler  10:14
Saarland Hurricanes - Stuttgart Scorpions  16:20
Schwäb.Hall Unicorns - Munich Cowboys  50:21
Braunschweig FFC - Essen Assin.Cardinals  38:0
Plattling Black Hawks - Wiesbaden Phantoms  38:49
Zatím neporažené týmy jsou ještě tři: Kiel a Dusseldorf (nováčci) na severu a Schwäbisch Hall a Stuttgart (ten má ale remízu) na jihu.

Polsko
Polská liga měla pauzu. Stále platí, že v čele jsou neporažené oba týmy z Wroclavi a Eagles z Varšavy. Všechny tyto týmy jsou už 5-0, čtvrtí Tigers už mají bilanci 3-2 a záporné skóre. V příštím kole už ale bude "ostrý start", protože ve Wroclawi bude derby.