Home  /  Zprávy  /  Letem světem 5/2011

Letem světem 5/2011

(ne) 3. duben 2011, Michal Rosíval
EFL
Danube Dragons - Prague Panthers  33:16
Zápas základní dvoučlenné skupiny nebo taky osmifinále EFL, jak chcete. Panthers drželi krok asi 20 minut, pak jim Dragons utekli. V útoku si několik pěkných momentů připsal RB Veikka Lehtonen a hlavně WR Martin Šindler, který chytil oba pražské touchdowny. Passová hra se stále nedaří, sice bez interceptionu a bez sacku, ale z 22 pokusů se passem Panthersm posunuli celkem o pouhých 77 yardů. V obranné statistice opět "vyhrál" Jan Šimánek s osmi tackly. Celkem obrana udržela osm z devíti třetích downů a Jacob Shrum navíc chytil interception.
Hlavní cíl Panthers pro letošní rok tak, stejně jako vloni, ztroskotal na první překážce. Zbývá ČLAF a AFL, kde ale první zápas ukázal, že to Panthers budou mít také těžké.
Dragons budou ve čtvrtfinále hrát v Berlíně, s obhájci titulu Adler.
Amiens Spartiates - Badalona Dracs  60:8
Stejná fáze soutěže, pouze tento zápas byl hraný doma-venku a šlo o formální záležitost, protože Francouzi ve Španělsku vyhráli o 50 bodů. Spartiates budou ve čtvrtfinále hrát v Innsbrucku.
 
Rakousko
Graz Giants - Tirol Raiders  20:34
Odložený zápas prvního kola. V poločase vedl Graz 13:0, ale nakonec slavili hosté. Sílu Raiders příští týden prověří v Praze Panthers.