Home  /  Zprávy  /  Letem světem 14/2010

Letem světem 14/2010

(po) 14. červen 2010, Michal Rosíval
Rakousko
Prague Panthers - Carinthian Black Lions  58:38
O DJ Hernandezovi šly zprávy, že je skvělý, ale těžko věřit, že by někdo mohl čekat, že bude předvádět to, co předváděl. Jeho nejlepší kousky:
3. místo: 4.čtvrtina, 4.down a moc, Black Lions staví punt formaci, všichni vědí, že bude fejk a DJ protancuje pro první down (ale s nějakým faulem)
2. místo: následující down a ještě delší a stejný scénář, dokonce bez faulu
1. místo: 1 vteřina do konce, míč na 33 yardech, DJ zlomí několik tacklů, několikrát běží doleva, několikrát doprava a nakonec najde v endzone volného receivera.
DJ Hernandez opravdu nebyl jen DJ, to byl i skladatel, virtuoz a dirigent a možná někdy v dřevních dobách Česko vidělo něco lepšího, ale spíš to byl nejlepší individuální výkon všech dob předvedený na českém území. Sledovat ho byla neskutečná zábava a opravdu klobouk dolů, něco neskutečného. To nejlepší je, že všechny jeho scrably (k tomu měl ale hodně pěkných passů) byly tak neuvěřitelně "snadné", v backfieldu s rozvahou a lehkým krokem doleva, doprava, semtam obránce na zádech, potom si našel receivera nebo cestu v před a šel. Wow.
Clinton Graham se s AFL rozloučil taky hodně pěkně a nasbíral odhadem k 200 yardům, ale byly to "jen obyčejné runy". První půlka byla víceméně co drive, to touchdown a v poločase bylo skóre 36:38. V druhé už to taková zábava nebyla, hra byla rozkouskovaná vysokým počtem faulů, jeden z hráčů Black Lions byl i vyloučen.
Jestli Hernandez byl tím njlepším, co kdy Česko vidělo, tak konec zápasu byl naopak kandidátem na to nejhorší. Na hodinách bylo 1:47, když došlo k hromadné rvačce. Na obou stranách bylo vyloučeno několik hráčů a když se situace konečně uklidnila, tak místo aby se v klidu dohrálo, tak rozhodčí ukončil zápas. Takže čistě teoreticky výsledek dosažený na hřišti nemusí být výsledkem konečným.
EDIT: Již jsou k dispozici statistiky zápasu. Odhad Grahamových yardů byl dost podstřelen, nakonec mu bylo napočítáno 309 yardů z 11 pokusů (!!!) plus jeden 24yardový catch a to mu byl ještě jeden touchdown přes celé hřiště neuznaný. Celkově Panthers tradičně "atraktivní" poměr pass:rush 6 ku 35... Hernandez se nakonec dostal na 237 yardů po zemi a 264 vzduchem. 200-200 je hodně neobvyklá kombinace...
St. Pölten Invaders - Salzburg Bulls  39:34
Tirol Raiders - Graz Giants  28:42
I kdyby Black Lions v Praze vyhráli, tak Giants neponechali nic náhodě a výhrou si zajistili playoffs sami.
Danube Dragons - Vienna Vikings  28:3
Další nedohraný zápas! I když tetokrát kvůli počasí. Kvůli bouřce a nečasu se nedohrávala poslední čtvrtina, ale výsledek zůstane s největší pravděpoodbností v platnosti.
Konečná tabulka základní části
Dragons 5-1), Raiders, Giants, Vikings (4-2), Panthers (3-3), Invaders, Black Lions (2-3), Bulls (0-6).
V semifinále se tak za 14 dní utkají přesně tytéž týmy na stejných místech. Chce se skoro říct, že Dragons a Vikings nejprve mohou dohrát dnešní zápas a potom začít semifinále:-)
 
Eurobowl
Rada ředitelů EFAF rozhodla o tom, že finále mezi Vienna Vikings a Berlin Adler se bude hrát ve Vídni. V Rakousku se tak finále bude hrát posedmé v řadě. Termín: neděle 4. července od 15:00.
 
Německo
Dresden Monarchs - Essen Assin. Cardinals  0:21
Munich Cowboys - Marburg Mercenaries  7:44
Plattling Black Hawks - Stuttgart Scorpions  6:0
Schwäbisch H.Unicorns - Weinheim Longhorns  60:6
Kiel Baltic Hurricanes - Berlin Adler  14:10
V GFL už po prohře Adler není neporažený tým.
 
Maďarsko
Szolnok Soldiers - Dunaújváros Gorillaz  7:23
Budapest Cowboys - Veszprém Wildfires  54:2
Budapest Titans - Jászberény Wolverines  14:19
 
Polsko
Kraków Tigers - Pomorze Seahawks  14:35
Zagłębie Steelers - Poznań Kozły  21:44
Silesia Miners - Warsaw Eagles  7:23
Z Polska přiletělo i pěkné letecké foto.
 
Slovensko
Nitra Knights - Trnava Bulldogs  14:6
V poklidném tempu jeden zápas za měsíc má SLAF za sebou třetinu soutěže. V prvním zápase prohrála Nitra se Zvolenem.