Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  2.Liga 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Hippos
28 : 27
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 12 8 0 8
BLD 7 6 7 7
Statistiky

Datum: 29.5.2016 v 12:00
Počasí: Jasno, 19°C
Počet diváků: 260
Rozhodčí: Jan Hubálek (R), Alan Andonov (U), Oldřich Kumhera (HL), Zdeněk Žlůva (LJ), Jan Svoboda (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Hippos TD - 6:0 - Stanislav Tománek, 7y run (kick neúspěšný); 8:22
Prague Hippos TD - 12:0 - Petr Křesťan, 11y run (kick neúspěšný); 6:48
Ústí nad Labem Blades TD - 12:7 - Jakub Imr, 7y run (Josef Chochola kick); 3:06
2.čtvrtina
Prague Hippos TD - 20:7 - Stanislav Tománek, 4y run (Zdeněk Maslanik 2pt run); 11:27
Ústí nad Labem Blades TD - 20:13 - Jakub Imr, 22y run (kick neúspěšný); 0:35
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 20:20 - Matěj Sahula, 7y run (Josef Chochola kick); 7:36
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 20:27 - Jakub Imr, 9y run (Josef Chochola kick); 5:31
Prague Hippos TD - 28:27 - Bohumil Sadílek, 20y run (Zdeněk Maslanik 2pt run); 2:54
Komentář k zápasu

V táboře Hippos došlo před zápasem k trenérské rošádě, kdy se pozice hlavního trenéra ujal doposud defenzivní koordinátor Michael Anderson Rogers. Hippos začali zápas příjmem. První drive se odehrál v předpokládaném útočném systému. A to běhat, běhat, a když to nejde zase běhat. Hráči Hippos úspěšně ukrajovali yardy a posouvali se blíže k endzóně hostů. Po sérii runů si sám quarterback Stanislav Tománek doběhl pro první touchdown zápasu. Po neúspěšném potvrzení šli Hippos do vedení 6:0. Hned při první útočné akci Blades zatrnulo nejen divákům, ale hlavně lavičce Hippos, kdy musel kvůli zranění odstoupit ze zápasu linebacker Marek Rezler. Po 11 yardovém runu running backa Petra Křesťana šli Hippos do vedení 12:0. V první čtvrtině se skóre měnilo ještě jednou, kdy díky povedeným běhům Jakuba Imra a jeho následném 7 yardovém touchdownu snížili Blades na 12:7.

V dalším drivu Hippos opět vycházela běhová hra a díky Sadílkovi s Tománkem se dostali 4 yardy od endzóny. Tam dílo dokonal Tománek svým druhým běhovým touchdownem. Po dvoubodovém potvrzení se Hippos ujali vedení 20:7. Blades kontrovali v dalším drivu velmi povedenými běhy quarterbacka Bláhy a Imra. Postup se zasekl 30 yardů od endzóny. Bláha nebyl schopen přesně nalézt ruce svých receiverů a po nepovedeném 4. downu šli na míč Hippos. Ani oni nebyli úspěšní a byli nuceni puntovat. Velmi povedený punt Petra Vozky se dostal ze hřiště na 13 yardové hranici. V následném drivu byla defenziva Hippos schopna zastavit útok hostů, ovšem po fumblu během punt returnu šli na míč opět Blades. Navíc ve výhodné pozici, čehož dokázal využít Imr. Po zablokovaném potvrzení se šlo do kabin za stavu 20:13 pro domácí.

Blades začínali druhý poločas příjmem a podařilo se jim na domácí vlétnout. Díky povedeným běhům Weisse se dostali na dostřel endzóny Hippos. Tam 7 yardovým během a následným potvrzením srovnali stav zápasu na 20:20. V dalším drivu si vzal míč Křesťan, který téměř 50 yardovým během posunul Hippos na polovinu Blades. Zde ovšem výborně zafungovala obrana hostů. Nenechala quarterbackovi domácích čas na přihrávku a díky několika sackům šli Blades opět na míč. Tento drive domácí zastavili na 3 yardech od endzóny, kdy Blades nevyužili 4. down.

Poslední čtvrtinu načali bodově hosté, kdy se prosadil potřetí Imr. Po potvrzení se hosté poprvé v zápase ujali vedení, a to 20:27. Do konce zápasu zbývalo přibližně pět minut, kdy se dalším dlouhým během prezentoval Křesťan. Z dalšího běhu skóroval Sadílek, kdy se před ním doslova otevřela dálnice a svým prvním touchdownem v zápase snížil na 26:27. Jelikož remíza pro Hippos v jejich situaci nepřipadala v úvahu, rozhodli se hrát potvrzení za dva body, úspěšně. Necelé tři minuty do konce zápasu se ujali Hippos vedení 28:27. V rozhodujícím drivu sice výborně posouval hosty Imr, ovšem passy z ruky Bláhy nenašly své cíle. Po nekompletním passu na čtvrtý down šel útok domácích zakleknout.

Autor článku: Vlastimil Liehne

Fotografie ze zápasu