Home  /  Zápasy  /  Mistrovství Evropy  /  ME 2023, tackle muži  /  ME - První liga  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Česko
15 : 0
Švýcarsko Švýcarsko
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Datum: 6.8.2023 v 16:00
Počasí: Trvalý déšť, 19°C
Počet diváků: 330
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Jaroslav Rybář (HL), Filip Znamenáček (BJ), Jakub Kilian (SJ), Filip Malý (FJ) , Jens Urben (U), Michel Strahl (LJ)
Komentář k zápasu

Na městském stadionu v Ústí nad Labem se český tým střetl v rámci Mistrovství Evropy s výběrem Švýcarska. Po většinu zápasu dominovaly obrany, ale český tým se v úvodu dokázal prosadit a vybudoval si náskok 15:0, který udržel až do konce zápasu. Češi se poslední říjnový víkend utkají o konečné 9. místo na ME proti Maďarsku. Švýcarsko končí na 11. místě.

Češi vstoupili do zápasu s Pavlem Mrázem na postu quarterbacka. Úvodní drive českého týmu nikam nevedl a na řadu přišel punt Martina Mandíka. Švýcaři se ale v útoku dlouho neohřáli, když pass Trachsela vystihl Martin Mašek a po interceptionu se na 34 yardech soupeře dostal na hřiště opět český útok.

Turnover dokázal český tým přetavit v touchdown. Jakub Březina nejprve 7yardovým a 14yardovým během přiblížil útok k redzóně. Následně Mráz nejprve passem na Martina Havelku dostal míč k bezprostřední blízkosti od endzóny a následně na 3. down z 5yardové vzdálenosti doběhl sám pro úvodní touchdown zápasu. Potvrzení bylo zablokováno a Češi tak vedli 6:0.

Obrana českého týmu soupeři opět nic nedovolila, navíc si soupeřův útok komplikoval situaci fauly. Na hřiště se velmi brzy vrátil český tým a na další touchdown zápasu se nemuselo dlouho čekat. Pavel Mráz hned při první akci našel Havelku, který si i s obránci na zádech dokázal protlačit cestu až do endzóny pro 30yardový touchdown. Následný pokus o dvoubodové potvrzení bylo neúspěšné a skóre se změnilo na 12:0.

Útok českého týmu nedokázal v produktivitě pokračovat a k dalším bodům se dostal v celém zápase jen jednou, a to na konci prvního poločasu. Po krátkém puntu a ještě s faulem se český útok dostal na hřiště v dobré pozici. Mráze na postu quarterbacka vystřídal Filip Brázdil, ale k dalšímu přiblížení k endzóně soupeře se útok dostal opět pomocí běhové hry. Březina s Adamem Žouželkou alespoň přiblížili útok na vzdálenost pro pokus o field goal. Kop za tři body Mandík proměnil a před koncem poločasu navýšil na 15:0.

Ve druhém poločase už dominovaly pouze obrany obou týmů. K vážnějšímu ohrožení soupeřovy endzóny již nedošlo a Češi si náskok pohlídali až do konce zápasu. Po výhře 15:0 čeká na český výběr zápas s Maďarskem. Pro Švýcarsko Mistrovství Evropy skončilo.

Záznam zápasu:

Fotografie ze zápasu