Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2022  /  3.Liga 2022  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Jičín Hurricanes
33 : 30
Tábor Foxes Tábor Foxes
Q1 Q2 Q3 Q4
HUR 0 19 0 14
FOX 6 6 12 6

Datum: 4.6.2022 v 11:00
Počasí: Zataženo, 22°C
Počet diváků: 46
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Václav Kriesman (U), Peter Steiner (HL), Milan Ranko (LJ), Kristián Koller (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Tábor Foxes TD - 0:6 - Martin Pinc, 71y pass od Dominik Skopec (kick neúspěšný); 11:40
2.čtvrtina
Jičín Hurricanes TD - 6:6 - Jan Ulrich, 11y run (2pt pass neúspěšný); 11:48
Jičín Hurricanes TD - 13:6 - Miroslav Šmejkal, 4y run (Jan Chlumský kick); 6:55
Jičín Hurricanes TD - 19:6 - Martin Zhouf, 67y pass od Miroslav Šmejkal (kick neúspěšný); 1:42
Tábor Foxes TD - 19:12 - Martin Pinc, 35y pass od Dominik Skopec (2pt pass neúspěšný); 0:00
3.čtvrtina
Tábor Foxes TD - 19:18 - Josef Škerko, 57y run (kick neúspěšný); 8:54
Tábor Foxes TD - 19:24 - Josef Škerko, 3y run (2pt pass neúspěšný); 1:00
4.čtvrtina
Jičín Hurricanes TD - 26:24 - Jan Ulrich, 19y run (Jan Chlumský kick); 7:02
Jičín Hurricanes TD - 33:24 - Jan Ulrich, 6y run (Jan Chlumský kick); 2:39
Tábor Foxes TD - 33:30 - Martin Pinc, 80y pass od Dominik Skopec (2pt pass neúspěšný); 2:05
Komentář k zápasu

V sobotu se v Jičíně uskutečnil další zápas 3.Ligy. Předpověď počasí před zápasem nevypadala vůbec dobře, ale počasí se nakonec umoudřilo a diváci si mohli užít slunného počasí.

Zápas začali lépe hosté a hned z první akce se radovali po neschopnosti domácí obrany zastavit po zachycené přihrávce Martina Pince a Foxes tak šli do rychlého vedení 0:6. Kick byl neúspěšný. Hurricanes chtěli ihned dotáhnout krok se soupeřem, ale přihrávka quarterbacka Mirka Šmejkala skončila v rukou domácí obrany a s Hurikány bylo zle. Navíc se během prvních dvou akcí dostali Foxes na ”dostřel” od endzóny, ale nepovedlo se jim proměnit velkou šanci a ani jejich field goal nebyl úspěšný.

Do druhé čtvrtiny vstoupili lépe Hurricanes a běhový touchdown si připsal nejdříve Jan Ulrich a pak také Mirek Šmejkal. Dvě minuty před koncem využili Hurricanes darovanou free play a Šmejkal a po dlouhém passu našel volného Martina Zhoufa, který už měl cestu ke skórování jednoduchou. Hurricanes tak před koncem poločasu vedli 19:6 a zdálo se, že tak skóre zůstane i do druhého poločasu. Nicméně Martin Pinc zachytil přihrávku quarterbacka Foxes Dominika Skopce a s vypršením poločasu donesl míč do endzóny Hurricanes. Stav zápasu byl tak v polovině zápasu 19:12 pro domácí Hurricanes. 

Do druhého poločasu stejně jako do prvního vstoupili lépe Foxes a po dvou rychlých běhových touchdownech od Josefa Škerka se dostali do vedení 19:24. Domácí se dlouho hledali a nedokázali odpovědět, až v poslední čtvrtině Jan Ulrich ukázal svoje rychlé nohy a dvěma běhovými touchdowny poslal Hurricanes do vedení 33:24. Druhý běhový touchdown měl domácím Hurricanes uklidnit, ale hned z první akce Foxes opět skórovali po přihrávce Skopce na Martina Pince. Konec zápasu najednou dostal zajímavý náboj, jelikož obrana Hurricanes si dvě minuty před koncem vybrala opět slabou chvilku a nechala soupeře snížit na rozdíl tří bodů.

Dvě minuty před koncem šli na míč Hurricanes a Foxes se snažili o nepopulárním ”tři a ven”, což se jim povedlo. Hurricanes se sice povedl dlouhý punt, ale Foxes dobře vraceli až na polovičku Hurricanes - na zemi se ale objevil flag za blindside block hostujícího hráče Foxes, který následně přinesl menší strkanici mezi týmy. Foxes tak rozehrávali necelou minutu před koncem ze svých 40 yardů a měli k dispozici dva timeouty. Jelikož se field goaly Foxes v zápase moc nevedly, jediná šance na vítězství byla skórováním touchdownu, na který by už nedokázali domácí odpovědět. Z prvních několika akcí se dokázali Foxes dostat na polovinu soupeře a 6 vteřin před koncem si vybrali poslední timeout. 

Poslední hra zápasu, která mohla rozhodnout o všem. Samozřejmě následovala dlouhá přihrávka do hloubky hřiště, kterou sklepl Sajdl ve spolupráci s Pankrácem s vypršením času a domácí mohli oslavit druhou výhru v sezóně. Pro hostující Foxes to byla hořká tečka, jelikož nedokázali oplatit Hurricanes podzimní obrat na jejich domácím hřišti. Konečný stav zápasu tak byl 33:30 pro Hurricanes.

Autor článku: Martin Pankrác