Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ostrava Steelers
6 : 35
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 0 0 6
GLA 0 21 7 7
Statistiky

Datum: 4.10.2020 v 15:00
Počasí: Polojasno, 16°C
Počet diváků: 180
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Kamil Kroulík (U), Jakub Kilian (HL), Martin Hloušek (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:7 - Jan Dunovský, 1y run (Jan Bavlovič kick); 10:50
Vysočina Gladiators TD - 0:14 - Jan Beran, 15y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 6:44
Vysočina Gladiators TD - 0:21 - Jan Beran, 41y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 2:47
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:28 - David Calta, 29y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 9:00
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:35 - David Calta, 15y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 7:18
Ostrava Steelers TD - 6:35 - Jiří Šimečka, 4y pass od Martin Štěpáník; 0:06
Komentář k zápasu

V Ostravě se odehrál očekávaný souboj dvou předsezónních favoritů ligy. Vysočina Gladiators zatím v letošní ročníku neprohrála, zato ostravský tým prochází složitým obdobím. Po zranění starting quarterbacka si sice dokázal zajistit postup do play-off, ale proti silnějším týmům se útoku nedaří. Navíc v tomto zápase byl útok Steelers oslaben o zraněného running backa Dominika Dvorského a polovina ofenzivní lajny se koukala na zápas v domácí karanténě. Hráči Vysočiny tak byli jasnými favority.

Zápas začali útokem hráči Gladiators. Na podmáčeném povrchu se však daleko nedostali a nepodařil se jim protlačit ani krátký čtvrtý down na jejich polovině. Útok Steelers tak dostal hned na začátku zápasu dobrou výchozí pozici a dotáhl svůj drive až k pokusu o field goal, který se však nepodařilo proměnit.

I další drive Gladiators zastavila ocelová obrana na půlce Vysočiny, ale ostravský útok opět nezvládl dojít pro body. Tentokrát na downy skončil v redzóně Gladiators.

Po dalším neúspěšném snažení útoku Vysočiny se na své polovině pustil do útoku tým Steelers. Hned první pass mířil na receivera, který však podklouzl a interception zachytil jeden z hráčů obrany, který míč donesl až do těsné blízkosti endzóny Steelers. Tam se již podařilo Gladiators skórovat, svůj návrat po zranění oslavil touchdownem Jan Dunovský.

Ve zbytku prvního poločasu oslabený útok Steelers nenacházel recept na dobře hrající obranu Gladiators a QB Vysočiny, Joseph Bradley, začal nacházet své receivery. Zejména se mu dařila spolupráce s Janem Beranem. Stav se tak pomalu navyšoval, až v poločase svítilo na výsledkové tabuli skóre 0:21.

Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první, rychlým tři a ven ostravského útoku. I útok Gladiators navázal na výkon z předešlé části a po passu Bradleyeho na Caltu navýšil vedení na 28:0. Do konce třetí čtvrtiny pak převzali nad rozbahněným hřištěm nadvládu obrany obou týmů a žádné skórování nedovolily.

Na začátku čtvrté čtvrtiny opět předvedl pěkný drive útok Gladiators, kdy přesnými passy přesel celé hřiště, aby nakonec našel Bradley v endzóně Steelers opět Davida Caltu a navýšil skóre již na 35:0.

Až v samém závěru se probudil i útok Steelers a alespoň korigoval na konečných 6:35.

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu