Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Alligators
20 : 7
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
ALL 0 12 0 8
MMT 7 0 0 0
Statistiky

Datum: 26.9.2020 v 15:00
Počasí: Zataženo, 14°C
Počet diváků: 63
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), David Hájek (U), Radim Kroulík (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:7 - Michal Bock, 7y run (Jaroslav Ulica kick); 2:14
2.čtvrtina
Brno Alligators TD - 6:7 - David Kilian, 56y run (2pt pass neúspěšný); 6:25
Brno Alligators TD - 12:7 - Ondřej Šimonek, 19y run (2pt pass neúspěšný); 4:02
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 20:7 - David Kilian, 7y run (Ondřej Mareček 2pt pass od Tomáš Fortelný); 1:17
Komentář k zápasu

Na blátivém hřišti v Brně se v neděli střetli domácí Alligators s hostujícími Přerov Mammoths. Oba týmy si do společného duelu připsaly pouze jednu výhru, favorit tak nebyl ani na jedné straně a očekával se vyrovnaný zápas.

Kvůli deštivému počasí se oba týmy držely hry po zemi. Hlavní slovo v útoku tak dostali running backové. Ačkoliv obrana domácích zprvu držela útok Mammoths zkrátka, kvůli faulům se hosté dostali až do její redzóny. Tam si místo mezi obránci našel Michal Bock, který 7yardovým běhovým touchdownem poslal Mamuty do vedení.

Alligators s odpovědí čekali až do další čtvrtiny, kdy tahoun útoku David Kilian 56yardovým během snížil na rozdíl jednoho bodu. Gators se rozhodli pro dvoubodové potvrzení, které však skončilo neúspěšně. 

Obrana Alligators už do poločasu nechybovala a jejich útok mohl navázat na úspěšnou běhovou hru. V té se tentokrát prosadil Ondřej Šimonek, který 19yardovým během zajistil domácím vedení při vstupu do druhé poloviny. Aligátorům ani tentokrát nevyšlo dvoubodové potvrzení a v poločase tak odcházeli s vedením 12:7. 

Po poločase Mammoths přišli s pozměněnou taktikou passové hry, kterou se pod taktovkou quarterbacka Michala Stokláska dokázali posouvat po hřišti. Obrana domácích se tentokrát vyvarovala faulů, a tak rozjeté akce hostů zastavovala před redzónou. Ani útoku Aligátorů se však nedařilo skórovat. Ačkoliv britský motor Marcus Francis dobýval hřiště yard po yardu, do endzóny se útok domácích nedostal.

Drama nabídl až závěr zápasu, kdy se opět kvůli chybě domácí obrany Mammoths dostali do její redzóny. Obrana však svou goal line ubránila a ke slovu se opět dostal útok domácích. Pomyslný hřebík do rakve Mamutů zasadil před koncem touchdown Davida Kiliana a dvoubodové potvrzení tentokrát Alligators proměnili na konečný výsledek 20:7.

Autor článku: Ondřej Mareček

Fotografie ze zápasu