1Q:Úvodní los vyhráli Alligators, kteří zvolili receiving team. V něm si doběhl Ondřej Šimonek (č.41) na ALL27, Daniel Schmied (č.19) první akcí posouvá během o jeden yard, další se mu nepodaří a získává –yd, Quarterback Pavel Motúz (č.11) se pokouší na 3D pasovat na Roberta Schöna,ale na LIO20 míč nechytá. Punt Petr Šimáček (č.70). Lions útočí z LIO27 a první akce se jim nevydaří, když běh likviduje v backfieldu Jiří Řezáč (č.37),který soupeře posunul zpět na LIO25,5yd, další akce pas doboku likviduje opět obránce Alligators Michal Karas (č.16) stejně tak následující akci quarterbacka Libora Navrátila (č.4) sráží Daniel Flora (č.27). Jsou nuceni puntovat z LIO28. Druhý útok Alligators začíná na ALL12 a první akcí Šimonek posouvá o 2yardy vpřed, ze ALL14 na ALL33 posouvá fullback Martin Brablc (č.44), další běh Šimonka končí na ALL25, Motúz pasuje na Jana Klimeše (č.86) na ALL29. Šimonek získává během středem první down na ALL35, Brablc běží středem a končí na ALL38, Šimonek posouvá na půlku hřiště, které je kratší než obvykle. Dalším během se Alligators dostávají poprvé na půlku soupeře, když Šimonek zaběhne na LIO40, 4d. a 5togo, punt Šimáček. Lions začínají ze své 20yd linie. Díky špatné rozehrávce Navrátila se posunou zpět o yard, Sotola Alexei (č.34) pravou stranou doběhne na LIO29, 3d a 1togo dostává šanci opět Sotola, který pro Lions získává first down na LIO30, běh o 3yd dále, Navrátil hází pas, který je však obráncem Romanem Svačinou (č.31) zachycen na ALL34 a nebýt toho,že se Svačina dotkl kolenem země, by posun byl větší. /tok Alligators začíná během Schmieda na ALL37, Schönův běh nevychází a znatelně – o 14yd-  ztrácí území na ALL23. Stav 0-0.

2Q:Z ALL23 Motúz pas na Schöna na ALL30, ale přihrávka zachycena a Lions rozehrávají na ALL14, běh na ALL12, sám Navrátil běží až na 7yd před EZ Alligators a dále během posouvají až na 2-3yd před EZ.  Pro Sotolu, jehož běh připomíná utržený rozjetý vagón, už nebyl problém doběhnout  do EZ a skórovat druhý první touchdown pro Lions na 0-6. Conversion díky špatné rozehrávce nevyšel.  Po kickoffu se rozehrávalo kvůli kratšímu hřišti ze 30yd.Útok Alligators volí opět běh středem a Schmied posouvá nejdříve na ALL34 a potom na ALL38, díky falsestart centra Jiřího Fraňka (č.71) se posouvají zpět, následně se však proviní soupeř offside a z ALL34 3d a 4togo, Martin Brablc (č.44) si běží pro firstdown, Schmied zabíhá na půlku soupeře na LIO34, a během středem tentýž hráč přibližuje na LIO30, po neúspěšném běhu přihrává Motúz na hrajícího trenéra Davida Mynáře, který nechytá.Nezbývá než punt, který Šimáček posílá na LIO19, kde opouští hrací plochu. Díky špatně provedené rozehrávce útoku Lions je míč zalehnutý na LIO4 Martinem Křivohlavým a pro 110Kg Schmieda není problém vyrovnat skóre na 6-6. Conversion pokus je díky offside Josefa Fuksy (č.63) z posunut na blíže k EZ na 3yd, ze kterých však díky výborné obraně Lions Schmied neproměňuje. Kickoff Svačiny končí na LIO6. Odtud posunou Lions na LIO8, další běhovou akcí je runningback díky skvělému zákroku Křivohlavého složen 3cm!!! před goaline. Navrátil se z této složité situace dostává předávkou „vagónu“ Sotolovi, který „projede po rovné koleji“  dále od endzóny na LIO7. Přesto volí raději punt, jenž je uzemněn na ALL35. Klimeš chytá přihrávku Motúze na ALL39,5. Šimonek posouvá za půlku na LIO38, v dalším běhu však yard ztrácí. Motúz pasuje na Mynáře nabíhajícího na LIO25 avšak přihrávku nezpracuje. Proto i na straně Alligators volí trenér Raspopčev raději jistotu a Šimáček kope punt na LIO11. O 8 yd posouvá Sotola a opět s forsáží Alexei Sotola na LIO35, pas Navrátila na ALL20 Daniel Flora(č.20) bohužel neubránil a tak se Lions přesouvají na půlku domácích. Po běhu středem se ocitnou na ALL18 : 2d a 7togo, běh na ALL15. Další běh je také úspěšný přes neúspěšnou snahu Aleše Groška (č.89) jej zachytit a tak se dostává na ALL3, Libor Navrátil si nemůže nechat ujít velkou šanci skórovat a sám si tedy dobíhá pro 2touchdown svého týmu a zvyšuje vedení na 6-12. Conversion Jana Petrikoviče (č.39) nevychází. Lions vykopávají a kop končí na ALL8. Motúz předává Schmiedovi, který nezíská ani yard. 17sec. do konce poločasu a Motúz hází na Klimeše, který nádherně chytá na ALL25, v dalším pokusu dostává opět šanci Klimeš na něhož směřuje přihrávka na LIO25,ale díky 2 obráncům nemá šanci chytnout. Čtvrtina končí 6-12.

3Q: Alligators začínají kickoffem jen na LIO36. Pas dlouhý napravo na ALL6, běh středem –yd, běh doboku,ale facemask Groška posouvá Lions na ALL3, běh na 1yd a Jan Gabriel premiérově skóruje 3.touchdown Lions navyšuje na 6-18. Conversion běh Navrátila likviduje DE Martin Fišer (č.90). Kickoff return běží LukᚠDvořák z ALL5 na ALL22, pas na ALL35 na Klimeše nevychází, i Schmied není úspěšný a získává jen minus yd., Motúz ztrácí yardy ve vlastním backfieldu a je nucen z ALL14 puntovat na LIO21. Lions útočí a Navrátil hází pas na LIO35,ale je však zachycen v baseballovém skluzu dobíhajícím Svačinou (je to jeho 2. interception). Z LIO36 zahajuje útok Alligators, timout Lions, Šimonek běží na LIO34, pas na Klimeše na LIO27 nevychází, stejně tak jako na LIO20 Schöna, Markovi Bočánkovi je písknut illegal use of hands, 4d a 8togo a tak Šimáček puntuje až do EZ. Z LIO20 se hned díky trestuhodně špatnému teklování dostává Sotola na ALL34 , během na ALL29 a po té opět Sotola stylem „utrženého vagónu“ na ALL12, další běh je 0yd, 4,5minuty do konce čtvrtiny pas na č.80 Jana Hlavatého v EZ nevychází, 2.9togo illegible man downfield. Posouvají se na LIO17, Navrátil se pokouší o další „setball“  pas do EZ tentokráte sráží Michal Karas (č.16). Další pokus nastává kuriózní situace, která v rozhodování zaměstnala i rozhodčí, kteří, jak se zdálo nevěděli také pořádně,co se „semlelo“:  pas na hráče na ALL15yd je likvidován obranou,ale zřejmě si nevšimli, že stačí přihrávkou dopředu (dle rozhodčích)přihrát Gabrielovi, který tak dobíhá pro 4.touchdown Lions a zvyšuje na 6-24. Conversion pokus likviduje obrana. Kickoff receiving team zachytává míč(Klimeš) a dobíhá na ALL30. Schmied posouvá na ALL35, 2d. a 5togo, Brablcův běžecký pokus je 0yd, což vyrovná po té velmi úspěšný kompletní pas na Klimeše, který dobíhá na  LIO2 , odtud není opět pro Schmieda problém to „prohrnout“ do EZ skórovat svůj 2.touchdown. a korigovat skóre na 12-24. Conversion pas na goallajně stojícího na Bártu nevychází. 1 min do konce čtvrtiny, punt return Lions končí na jejich 16d. –šanci opět dostává „urvaný vagón“ Sotola, který dal všem obráncům za vyučenou a dokonce ani nepocítil jejich dech na svých zádech, snad kromě poslední záchrany – Radka Pantůčka, který jen krejčovsky změřil jeho nohy a tento zákrok jej neohrozil a v pohodě skóruje 5.touchdown Lions 6-30., nebo se objevil personál faul, rozehrávají z ALL18 a díky tlaku Groška na Navrátila hází špatně a obránce Křivohlavý jeho přihrávku zachytává. Nᚠkickoffreturn team nechává míč  doběhnout do EZ a tudíž rozehrává z ALL20.  Stav:6-18

4Q:  Přihrávka Motúze na Bártu  je na LIO35 úspěšná, Šimonek se dostává na LIO29 a po té na LIO28, pas na Schöna nevyšel, Klimeš je úspěšnější a posouvá tým na LIO9, Schmied během nezíská ani yard, a tak Motúz pasuje na Klimeše v EZ,ale přihrávka je zachycena Lions, kteří se tak díky touchbacku posouvají na LIO20. Odtud se rychle během středem posouvají nejdříve na LIO25, pak se pokouší Navrátil o pas na ALL30,ale ten není zachycen, navíc Davidu Novotnému je odpískán holding, a tak Lions útočí nanovo z LIO15, 2.d a 15togo, běh na LIO25, pass incomplete na LIO35, a tak jsou nuceni puntovat do EZ. 7min.do konce Alligators rozehrávají ze svýc 20yd, hned první akcí útočná lajna špatně zablokuje obránce, který Motúze posílá ve vlastním backfieldu na zem, díky těmto  -yd se rozehrává z ALL19, Jan Hailich (č.29) běží na ALL25, pas na Klimeše na LIO30 nevychází. Opět punt, dobře kopající Šimáček pošle míč do EZ. Lions rozehrávají z 20yd a Gabriel 5,5 min. před koncem zázračně probíhá na LIO35, následuje běh středem na ALL39, 2.d a 5togo běh na ALL21 (4min. do konce), další běh skládá Karas v backfieldu na ALL28. Holding Lions, tudíž rozehrávají z ALL30, běh končí 0yd díky výborně hrajícím DE Fišerovi a Groškovi, 4d. končí fumble v backfieldu,který si Lions nakonec pokryjí na ALL28 a nedostane se do rukou soupeře. Alligators útočí – Motúz hází pas na Bártu na půlku a doběhl až na LIO8,kde jej obránce Lions zastavil, 1,30min : LukᚠDočkal (č.33) během na LIO7, pas na Bártu, který si úspěšný drive zaslouženě dokončí skórováním touchdown a snižuje na 18-30. Conversion pas na Bártu v EZ nevyšel. Kickoff Svačiny  končí v EZ.  Stav 6-0.

 

Trenér Jan Raspopčev dodal :

“Asi největším faktorem dnešního zápasu byl d隝, který nás provázel celým zápasem. Soupeř přijel se shotgun formací a snap dělal QB Lions veliké problémy. Takovéto počasí nahrává vždycky obraně a bylo to tak i dnes.

Naše obrana hrála velmi dobrý, agresivní zápas a dařilo se jí získávat dobré pozice pro útok. Hlavně v prvním poločase držela se soupeřem krok, v druhém se už podařilo trenérskému duu lvích trenérů najít cesty naším polem. K tomu se bohužel přidalo zranění našeho klíčového obránce - middle linebackera Lukáše Haluzy (53) a únava hráčů - Lions začali dominovat.  Výborný zápas odehrál Roman Svačina (31), který pro nás dvakrát získal balón zachycením soupeřova pasu.

V útoku nám chvilku trvalo vyladění blokovacího systému na zahuštěný lví box, ale pak se začaly běhy dařit. Výborný zápas odehrál TE Jan Bárta (82) a WR Jan Klimeš (86). Silovou jistotou na postu running backa byl Daniel Schmied (19), kterému zdatně laboroval Ondřej Šimonek (41).

Na závěr je třeba říct, že zápas měl vynikající atmosféru, hráči makali na sto procent a bojovali až do hvizdu p횝alky. Lions byli dobrým soupeřem a po právu vyhráli. Byl to přesně ten zápas, na který jsme se v divizi A těšili – tvrdý, fyzický a intenzivní až dokonce. A žije divize A!!.

MVP obrana: Roman Svačina, útok: Jan Bárta

 

Fotografie :

http://www.alligators.cz/FTP/novinari/1.jpg

http://www.alligators.cz/FTP/novinari/2.jpg

http://www.alligators.cz/FTP/novinari/3.jpg

http://www.alligators.cz/FTP/novinari/4.jpg

http://www.alligators.cz/FTP/novinari/5.jpg

http://www.alligators.cz/FTP/novinari/6.jpg

http://www.alligators.cz/FTP/novinari/7.jpg

 

Autoři fotografií :

č. 1-4     – Martin „Koník“ Kobylka

 

Popis fotografií :

č. 1                 - útok Alligators, quarterback č.11 Pavel Motúz

č. 2                 -  obrana Alligators (č.88 Michal Velkov, č.20 Stanislav Šlesinger, č.65 Jakub

                        Harašta, č. 53 LukᚠHaluza)

č. 3                 - obrana Alligators

č. 4                 - timeout Alligators, trenér Jan Raspopčev

č. 5                             - kapitání Alligators pro sezónu 2008: zleva : Pavel Motúz (č.11 qb), Jan 

   Klimeš (č.86,rec), Aleš „šmakoun“ Grošek (č.89,de), Jiří Řezáč (č.37, dl)

č. 6                 - útok Lions, s č. 89 LukᚠHalenkovský

č. 7                             - timeout Alligators, trenér Jan Raspopčev

 

Zelinka Zbyněk